Zdravstvena šola

Zdravstvena šola

Srednja zdravstvena šola omogoča dijakom, da pridobijo strokovna znanja, ki jih bodo potrebovali za kakovostno opravljanje dela medicinske sestre oziroma zdravstvenika.
V okviru vzgojno-izobraževalnega procesa daje šola poseben poudarek poslanstvu zdravstvenega delavca delati za ljudi in z ljudmi.

To je šola za življenje, ki:

  • nas nauči negovati bolne in krepiti zdravje,
  • omogoča takojšnjo zaposlitev,
  • je odskočna deska za nadaljnji študij.

Pri pouku v sodobno opremljenih učilnicah in pri kliničnih vajah, ki se izvajajo v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica, se dijaki učijo tako strokovnega pristopa do bolnika kot empatije in pozitivnega pogleda v prihodnost.

Program splošnih predmetov jim omogoča pridobiti znanje in življenjsko širino.

Učitelji se zavedajo individualnosti dijakov in posebnosti poklica za
katerega izobražujejo, zato tenkočutno sledijo izobraževalnim ciljem in omogočajo preplet učenja in gradnje mladostnikove osebnosti.

V času šolanja imajo dijaki možnost sodelovati pri številnih aktivnostih, ki krepijo humanost in jih povezujejo z bodočim poklicem.

Izobraževanje na srednji strokovni šoli se zaključi s poklicno maturo.

Ta omogoča zaposlitev v zdravstvu, socialnih zavodih, lepotilnih salonih za nego obraza in telesa, trgovinah z medicinsko opremo in še kje.

Uspešno opravljena poklicna matura omogoča tudi nadaljnje šolanje na visokih strokovnih šolah innekaterih univerzitetnih programih.

Program zdravstvene šole v Novi Gorici pripravlja dijake za poklic bodočnosti. Sodobnost potrebuje strokovnjake, ki znajo hitro ukrepati pa tudi prisluhniti sočloveku.

izobraževalni program

Zdravstvena nega

Več o programu
izobraževalni program

Zdravstvena nega

Več o programu